arkivbild Foto: TT

Skogsbrand utanför Åseda

Uppdaterad
Publicerad

Nordväst om Åseda har räddningstjänsten bekämpat en skogsbrand under natten till måndagen och det finns en risk för att den kan blossa upp igen.

Branden är på cirka 3 hektar och den var under kontroll under tidig morgon.

–  Läget är under kontroll nu på morgonen. Vi har jobbat hela natten med att omringa branden. Det brinner fortfarande lite inne i brandområdet, men kanterna har vi kontroll på, säger Per Carlsson, räddningsledare vid räddningstjänsten i Östra Kronoberg.

Uppvidinge

Branden upptäcktes vid fyratiden på söndagseftermiddagen och ett 50-tal brandmän från bland annat Tingsryd, Väckelsång och Konga arbetade med att bekämpa branden. 

En brandhelikopter bekämpade elden med vattenbombning under söndagen och den togs i bruk igen vid sjutiden igen på måndagsmorgonen då det finns en risk för att skogsbranden kan blossa upp igen.

–  Det ser positivt ut men det är alltid lömskt när solen stiger och det börjar blåsa lite, säger Per Carlsson räddningsledare.

Det finns ingen bebyggelse som hotas av branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Uppvidinge

Mer i ämnet