Thoralf Alfsson, som numera är politisk vilde, vill förbjuda tiggeri på vissa platser i Kalmar. Foto: TT

Thoralf Alfsson vill se tiggeriförbud i Kalmar

Publicerad

Den tidigare sverigedemokraten och numera partilösa Kalmarpolitikern Thoralf Alfsson har lämnat in en motion om att införa tiggeriförbud i Kalmar. Han skriver i sin motion att Kvarnholmen och kommunens affärscentra kan vara lämpliga områden.

Thoralf Alfsson har tidigare motionerat om ett lokalt tiggeriförbud i Kalmar, när han satt i kommunfullmäktige som sverigedemokrat. Då röstades förslaget ner.

– Då fick vi nej, för att det inte gick att förbjuda passivt tiggeri enligt majoriteten.

”Det kan ju öka igen”

Men efter att Högsta förvaltningsdomstolen i en dom godkänt Vellinge kommuns lokala tiggeriförbud gör Thoralf Alfsson ett nytt försök.

– Det här gör jag dels för att domen kommit och det är en aktuell fråga och flera andra kommuner kommer gå vidare med det här. Men det är en förbyggande fråga också.

Thoralf Alfsson menar att det var stora problem med tiggare i kommunen tidigare, men att det nu blivit bättre.

– Det kan ju öka igen. Jag tycker personligen att det här är någonting man ska begränsa. Man löser inte fattigdomsproblem genom att låta folk tigga. Det bör lösas i de länder där de kommer ifrån, säger Thoralf Alfsson.

Tidigare har vi berättat om att Sverigedemokraterna i Ljungby har lämnat in en motion om tiggeriförbud.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kalmar

Mer i ämnet