Foto: SVT

Tidigare mordmisstänkt begärs häktad på nytt

Uppdaterad
Publicerad

Den 36-åring som greps misstänkt för att ha mördat en bekant i samband med ett bråk utanför Oskarshamn är nu återigen misstänkt för mord. På onsdagen begärdes han häktad på nytt.

Mannen släpptes den 6 mars efter att han hävdat nödvärn. I samband med det ändrade även åklagaren brottsrubriceringen från mord till grov misshandel och grovt vållande till annans död.

Ändrat sig igen

Men nu har åklagaren alltså ändrat sig igen. På onsdagen begärdes 36-åringen häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

Misstänkt garagemord i Oskarshamn

Det är oklart vilka omständigheter som gjort att åklagaren nu anser att misstankarna mot 36-åringen stärkts, men efter att mannen släpptes uppgav polisen att man bland annat skulle göra en rekonstruktion av händelseförloppet på brottsplatsen.

Enligt häktningsframställan hämtades 36-åringen in till nya förhör under onsdagen och anhölls i samband med detta.

Man hittades svårt skadad

Det var den 2 mars som en man hittades svårt skadad i anslutning till en bostad på en liten ort i Oskarshamns kommun. Ambulanspersonal kom till platsen men mannens liv gick inte att rädda och han avled på platsen. 36-åringen greps då på plats.

Häktningsförhandlingarna väntas ske under torsdagsförmiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt garagemord i Oskarshamn

Mer i ämnet