Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anebyhus i Åseda har sedan i augusti bara sålt ett enda småhus och sagt upp en tredjedel av sina anställda. Foto: SVT

Stora nedskärningar hos Anebyhus – sålt ett hus sedan augusti

Uppdaterad
Publicerad

Det är riktigt tufft för småhustillverkarna just nu. Vid Anebyhus i Åseda har man bara sålt ett enda hus till privatmarknaden sedan i augusti, och personal både vid tillverkning och administration har fått sluta.

Fredrik Anheim är vd för Anebyhusgruppen, och han är rejält orolig för den framtida produktionen i Åseda. I dagsläget har man sagt upp 85 av cirka 240 anställda, alltså drygt en tredjedel.

– Det är svårt läge för oss, vi har sedan i augusti bara fått sälja ett enda småhus, säger Fredrik Anheim.

Uppvidinge

Stora kostnadsökningar och ett krig i Ukraina har påverkat hela marknaden säger Fredrik och att vara chef i dessa dagar är inte direkt en dröm tycker han.

– Det är då man ångrar att man är chef. Att säga upp någon är aldrig roligt, det här är människors sysselsättning och det är goda medarbetare och i det långa perspektivet är det viktig kompetens som går förlorad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Uppvidinge

Mer i ämnet