Efter omfattande kritik mot skolskjutsen i Södertälje höll kommunnen tidigare idag ett krismöte. Foto: TT

Föräldrar bjuds in till möte om skolskjutskaoset

Uppdaterad
Publicerad
Efter att Samtrans tagit över skoltrafiken i Södertälje har det kommit svidande kritik mot hur skolskjutsen fungerat. Nu vill Miljöpartiet att föräldrarna ska få träffa de ansvariga bakom skolskjutsen, rapporterar LT.

Elever som inte hämtas på morgnarna, lärare som får skjutsa elever hem för att de inte finns med på listorna över vilka barn som ska ha skolskjuts, och föräldrar som tillbringar flera timmar med att försöka få svar på vad som hänt med deras barns skolskjuts – så har det sett ut den första skolveckan i Södertälje efter att Samtrans tagit över skolskjutsen.

Nu vill Mats Pertoft (MP), vice ordförande i Hölö/Mörkö kommundelsnämnd att allmänheten ska få träffa representanter från utbildningskontoret och Samtrans för att diskutera kaoset inom skolskjutsen, skriver Länstidningen.

– Jag har inte fått okej från alla deltagare ännu angående mötet, men det är vår målsättning att kunna hålla det, säger Mats Pertoft om mötet, som är tänkt att hållas på Hölö fritidsgård den 26 januari.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kritik mot skolsjkutsen i Södertälje

Mer i ämnet