Skolan ligger i Lina Hage i Södertälje. Arkivbild. Foto: SVT/TT

Hund bet elever – två till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Två elever på en skola i Södertälje blev på måndagen bitna av en hund och körda till sjukhus. Det är fortfarande oklart vem som är hundens ägare.

Polisen fick under måndagsförmiddagen samtal om att en okopplad hund som sprang runt på en skolgård i Lina Hage i Södertälje. Två elever ska ha blivit bitna och körda till sjukhus.

– Två elever har förts till sjukhus för omplåstring. En är biten i handen och det är oklart var den andra eleven blev biten, men ingen är allvarligt skadad, säger Carina Skagerlind, presstalesperson hos polisen.

Ingen ägare identifierad

Personer som ringt in till polisen beskriver hunden som ”aggressivare pitbull-karaktär”, men polisen kan inte bekräfta vilken sorts hund det rör sig om. Någon ägare är ännu inte identifierad.

– Just nu har jag inte hört att man vet vem ägaren är. Men hunden är infångad och vi får se om den har någon märkning, säger Carina Skagerlind.

Hunden är nu tagen i förvar.

Hur vanlig eller ovanlig är den här typen av händelse?

– Så vitt jag vet förekommer det att lösa hundar springer runt ibland, men då kanske mer i bostadsområden. Att det händer på skolor tror jag är mer ovanligt, säger Carina Skagerlind.

En anmälan om vållande till kroppsskada har skrivits.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer