Foto: Bertil Persson/Helsingborgbild/TT

Personal slog på äldres rullator och uttryckte sig respektlöst – anmäls

Uppdaterad
Publicerad
Personal på ett vård- och omsorgsboende i Södertälje anmäls till Inspektionen för vård och omsorg efter att flera gånger ha slagit på en äldres rullator samt uttryckt sig på ett respektlöst sätt mot denne. Trakasserierna ska ha lett till att brukaren känt oro och inte vågat röra sig i de allmänna utrymmena.

Södertälje kommun ser allvarligt på händelserna och har i en utredning kommit fram till att missförhållandena pågått en längre tid. Det framkommer också att det funnits en kultur på boendet där kollegor inte vågat säga ifrån när de sett medarbetare agera opassande.

Enligt utredningen finns det flera liknande ärenden som gäller andra brukare, bland annat ska en äldres sår inte omhändertagits på lämpligt sätt.

Kommunen uppger att de vidtagit åtgärder, bland annat utbildningar inom psykiatri för personalen på boendet, för att händelserna inte ska upprepas. Händelsen har anmälts till Inspektionen för vård och omsorg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer