Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Södertäljefestivalen lockade 100 000 besökare förra året. Hör arrangörerna och Markoolio om festivalen i videon.

Dags för ”Södertäljes största fest” – säkerheten i fokus i år

Uppdaterad
Publicerad

Imorgon fredag är det dags för startskottet av årets Södertäljefestival. Festivalen lockade 100 000 besökare förra året och i år har arrangören vidtagit åtgärder till följd av att den nationella terrorhotnivån höjts.

Terrorhotnivån i Sverige har nyligen höjts från nivå 3 till 4. Festivalarrangörerna berättar att de har ett nära samarbete med polisen och andra myndigheter som analyserar eventuella hot och arbetar för att minimera risken för incidenter under festivalen.

Mer säkerhetspersonal

Festivalområdet har genomgått säkerhetsutvärderingar och man har vidtagit åtgärder för att möta eventuella säkerhetsrisker. Det inkluderar en ökad närvaro av säkerhetspersonal enligt arrangören.

Höjd terrorhotnivå Sverige

– Vi har en löpande dialog med polis och andra instanser. Samtidigt har vi skickat ut information till alla involverade om hur vi jobbar med säkerheten för att alla ska känna sig trygga, säger Malin Eriksson event- och kundansvarig.

Hör mer om årets festival och hur arrangörerna förbereder sig i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Höjd terrorhotnivå Sverige

Mer i ämnet