Solvikskolans skolchef Peter Friemann berättar att man kan komma att göra en utredning av hur skolan i dag arbetar med de saker som kritiseras av tidigare elever. Foto: SVT

Solvikskolans chef: Vi är djupt berörda och tar det på allvar

Uppdaterad
Publicerad

Stark kritik har framförts mot waldorfskolan Solvikskolan i Järna av tidigare elever i dokumentären de utvalda barnen. Enligt eleverna fanns det mycket mobbning på skolan under 80- och 90-talen, och de menar även att de lämnade skolan med stora kunskapsluckor.

– Vi är djupt berörda av de här berättelserna och vi tar det som skett på allvar, säger Solvikskolans nuvarande skolchef Peter Friemann i SVT:s Morgonstudion.

Hör Solvikskolans skolchef Peter Friemann berätta om att hur man agerar efter uppgifterna från de tidigare eleverna och hur skolan bedrivs i dag jämfört med på 80- och 90-talen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kritik mot Solvikskolan

Mer i ämnet