Foto: SVT/Samy Dahlman

Stora problem med överbeläggningar på sjukhuset: ”Marginalerna minskar”

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit stora problem med överbeläggningar på Södertälje sjukhus under en längre tid. Sjukhuset vittnar nu om att patienter får övernatta på akuten eller skickas vidare till andra sjukhus.
– Jag tror vi kommer ha ett ganska jobbigt år framför oss, säger tf chefsläkare Bengt Cederlund.

I oktober lanserade Södertälje sjukhus ett sparpaket med en åtgärdsplan. för att klara ekonomin och i november meddelade man att den nya avdelning 29 kommer att läggas ner och sex geriatriska vårdplatser ska försvinna från januari. Detta har tidigare kommunicerats att det ska kompenseras med ett samarbete med en nyöppnad geriatrisk klinik i Vårberg.

Ökat vårdbehov på lång sikt

Samtidigt säger man sig nu se ett ökat behov av vård på lång sikt. Sedan en tid tillbaka tar man även in patienter från Botkyrka och antalet patientbesök har enligt statistiken ökat med 12 procent de senaste två åren.

En situation som sjukhuset nu säger sig ha svårt att hantera.

Se tf chefsläkare Bengt Cederlund berätta om situationen i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.