Foto: TT/SVT

Syrianska stänger av supportrar efter skandalmatch

Uppdaterad
Publicerad

Efter skandalscenerna i Borlänge i lördags stänger Syrianska FC av flera supportrar tillsvidare. – De är inte välkomna på våra matcher, säger Syrianskas ordförande Fikri Halef.

Det var under bortamatchen mot Dalkurd i Borlänge i lördags som ett flertal supportrar från Syrianska kastade in bengaler på arenan.

– Vi tar avstånd från det helt, och har kommit fram till att stänga av de här personerna tillsvidare, säger klubbens ordförande Fikri Halef till SVT Nyheter Södertälje.

Enligt Fikri Halef rör det sig om ett 10-tal personer som inte längre är välkomna till Syrianskas matcher. Han säger att klubben med hjälp av underlag från polisen och bildmaterial från matchen i Borlänge kommer att identifiera de skyldiga.

– Vi får väl göra vårt bästa med hjälp av polisen och se hur långt vi kommer. Det är inte första gången pytoteknik används och troligtvis inte den sista, tyvärr. Men vad de här personerna gör tillhör inte fotbollen.

”Något måste göras”

Matchen mellan Dalkurd och Syrianska i superettan i lördags fick avbrytas efter sju minuter sedan gästande supportrar kastat in bengaler. Detta efter att Syrianskas Alexander Michel blivit utvisad.

Läs mer: Syrianska ber om ursäkt

Flera lag i både allsvenskan och superettan har länge haft problem med supportrar som smugglar in pyroteknik på arenan. Något som både polisen och klubbarna haft svårt att hantera.

– Vi måste ha hårdare lagar och strängare straff. Det här drabbar klubbarna hårt och någonting måste göras från fotbollsförbundets sida. Det här måste sluta, säger Fikri Halef.

Matchen i Borlänge slutade med 2-1 till Dalkurd och resulterade även i flera anmälningar om våldsamt upplopp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.