Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Linda Asmar/SVT

Treåring glömdes på förskola – nu varnas två förskolepedagoger

Uppdaterad
Publicerad

En treårig flicka hittades skärrad efter att ha lämnats ensam kvar på en nedsläckt förskoleavdelning. Nu får två pedagoger på Oxelgrenshagens förskola skriftliga varningar.

Det var en fredagseftermiddag i februari som flickans mamma, Tibel Al Chammas, hittade sin dotter nedkissad och chockad på förskolans nedsläckta övervåning.

– Jag öppnade alla dörrar och letade tills jag kom till toaletten – och där står min dotter rädd och skakig, sa hon till SVT en vecka efter händelsen.

Uppskattningsvis hade treåringen lämnats ensam i minst en halvtimme efter att personalen gått ner med resterande barngrupp.

Nu är Södertälje kommuns utredning av händelsen klar vilket resulterat i att två anställda på förskolan fått skriftliga varningar.

Hör förskolechefen, Katarina Weidenhaijn, berätta om vad som skett, i klippet ovan.

”Kan leda till uppsägning”

”Arbetsgivaren vill göra dig uppmärksam på att upprepning av ovanstående kan leda till uppsägning av din anställning” står det i varningarna.

Hör mamman berätta om när hon hörde sin dotters rop på hjälp, i klippet nedan:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag hörde någon ropa hjälp – men rösten var hes så jag hörde inte att det var min dotter”, säger Tibel Al Chammas, i klippet ovan. Foto: Klara Klintbo Skilje/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.