Barnen kan gå i skidskolan som planerat Foto: Roger Strandberg/Erik Nylander/TT

Uppförsbacke för Ragnhildsborgsbacken – pistmaskinen trasig

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en tuff säsongsstart för skidbacken i Södertälje. – Pistmaskinen fick punktering på fyra däck, säger Roger Strandberg.

Under lördagen öppnade Ragnhildsborgsbacken i Södertälje för säsongen, något senare än tidigare år. Men starten blev allt annat än smidig. Under fredagskvällen punkterades fyra däck på pistmaskinen, vilket resulterade i att bandet på maskinen slets av.

– Vi stötte på motgångar direkt när vi skulle finjustera backen. Däcken på pistmaskinen slets sönder. Nu väntar vi på reservdelarna, säger Roger Strandberg, som jobbar med event och marknad för Ragnhildsborgsbacken. 

Men problemen handlar inte bara om att däcken är trasiga. Pistmaskinen står nämligen högst upp i backen vilket komplicerar reparationsarbetet. 

”Tufft reparationsarbete”

– Det kommer att bli tufft att genomföra servicearbetet uppe på toppen. Vi alla jobbar ideellt så det här är det minsta vi behöver. Vi vill att det ska flyta på, säger Roger Strandberg. 

Under dagen är det halvbacke som gäller i Ragnhildsborgsbacken. Skidåkarna får alltså kliva av liften innan toppen.

När beräknar ni att backen kan öppna helt igen? 

– Vi hoppas på att få reservdelarna vid lunch. Sedan får vi se hur vi löser detta, vi har ett gäng engagerade duktiga mekaniker. Målet är att allt ska sätta igång sent i kväll igen. Klarar vi det så blir vi jätteglada. 

Skidskolorna påverkas inte av pistmaskinens haveri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.