Polis på plats efter att pojken hittats död i maj 2001 i stadsdelen Hovsjö i Södertälje. Arkivbild. Foto: Tomas Oneborg/TT

Utpekade Hovsjö-mördaren begär att fallet tas upp på nytt

Uppdaterad
Publicerad

Den man som pekades ut som skyldig till mordet på sin bäste vän i Hovsjö 2001, då han var 11 år gammal, kräver nu att beslutet att inte återuppta utredningen överprövas, rapporterar Dagens Nyheter.

Det var i oktober, efter det att Dagens Nyheters granskning avslöjat stora brister i utredningen om ”saxmordet” i Hovsjö i Södertälje, som vice chefsåklagare Katarina Lenter beslutade att trots allt inte återuppta fallet.

Nu rapporterar Dagens Nyheter att den nu 28-årige mannen, som nu tagit tillbaka sitt erkännande, att han inte accepterar beslutet utan vill att det ska överprövas och att förundersökningen återupptas.

Saxmordet

  • I maj 2001 hittades en elvaårig pojke död i Hovsjö i Södertälje. Han hade mördats med en sax.
  • Offrets bäste vän förhördes minst 18 gånger under tre månader utan vare sig juridiskt biträde, föräldrar eller barnpsykolog närvarande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

”Saxmordet” i Hovsjö

Mer i ämnet