Både anställda och frivilliga har hoppat in för att tillverka engångsrockar till Region Sörmland. Hör Riitta Mänty berätta varför hon har valt att hjälpa till i klippet ovan. Foto: SVT

Akut brist på engångsrockar – nu tillverkar Region Sörmland egna

Publicerad

Det höga trycket på vården har lett till en brist på engångsrockar, som är en del av personalens skyddsutrustning, i Region Sörmland. Nu har man startat en egen tillverkning där både anställda och frivilliga har hoppat in för att hjälpa till.

Den nyöppnade ”rockfabriken” ligger på Mälarsjukhuset i Eskilstuna. Intresset för att hjälpa till har varit stort. Via sociala medier har många frivilliga anmält sig och varje dag kommer man kunna tillverka ett stort antal rockar som ska täcka dagsbehovet i länet.

– Man blir väldigt rörd av att så många vill kasta ut en hjälpande hand, säger Josefine Lindberg, tjänstutvecklare för logistik i Region Sörmland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet