Ewa Callhammar vill inte vara kvar i koalition med Socialdemokraterna i landstinget, istället siktar hon på ett Alliansstyre tillsammans med Vård för pengarna. Foto: SVT

Alliansen vill ta över landstinget tillsammans med Vård för pengarna

Publicerad
Den blocköverskridande majoritet som styrt landstinget backade kraftigt i valet. Men varken de rödgröna eller Alliansen fick egen majoritet. Nu öppnar Liberalerna, som tidigare styrde med Socialdemokraterna, för att ta över makten tillsammans med allianspartierna och uppstickaren Vård för pengarna.

– Det är min förhoppning, jag tror vi kommer att få ihop något, säger Liberalernas förstanamn och ny gruppledare för partiet i landstinget, Ewa Callhammar.

En del gemensamt

Hon tycker att Vård för pengarna har en del gemensamt med Alliansen som borde göra ett samarbete möjligt.

– Det handlar om att få ut det mesta av vården på golvet och om att minska administrationen, säger hon.

Samtal förs

Redan nu för man samtal med Vård för pengarna och inom Alliansen. När en ny majoritet kan vara klar vill Ewa Callhammar dock inte spekulera i. Hon stänger inte heller dörren helt för en ny blocköverskridande överenskommelse.

– Det kanske vi kan tänka oss, men nu försöker vi med det här, säger hon.

Vård för pengarna har öppnat för att styra både tillsammans med Alliansen och Socialdemokraterna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 Sörmland

Mer i ämnet