En grupp skolelever klarade sig undan bilen när den for fram på delen av Stålforsbron som är avsedd för fotgängare. Foto: Erik Norbergh

Bilist körde in på gångbro i Eskilstuna – nära att köra på skolelever

Publicerad

En flicka i 14-årsåldern skadades lindrigt när en äldre man av okänd anledning körde in på gångbanan på Stålforsbron i Eskilstuna vid lunchtid på torsdagen. Flickan var del av en grupp elever från Stålforsskolan som också var nära att träffas av bilen.

Föraren kom in på den del av bron som är avgränsad för fotgängare. Där gick flera personer varav en ska ha skadats lindrigt.

– Det hade kunnat bli en katastrof. Det var en grupp skolelever som gick där. En uppmärksam lärare hörde ett ljud och ropade till eleverna att akta sig. Det hade kunnat bli mycket, mycket värre, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson.

Föraren fördes till sjukhus

Enligt polisen kan föraren ha drabbats av någon typ av hälsoproblem. Han fick föras till sjukhus med ambulans men ska förhöras av polis så snart det är möjligt. Han misstänks för grov vårdslöshet i trafik. Transportstyrelsen ska också avgöra om han får ha kvar sitt körkort.

Eleverna, inklusive den 14-åriga flickan, ska ha återvänt till skolan med sina kompisar.

– De var några stycken som var ute på promenad när de hände. De blev inte skadade fysiskt, säger Stålforsskolans biträdande rektor Johan Tomczyk.

Föräldrarna till de berörda eleverna är underrättade om det som hänt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Eskilstuna

Mer i ämnet