En man sköts i huvudet utanför en port i stadsdelen Årby i Eskilstuna. Över 500 förhör har hållits i jakten på skytten. Foto: Filip Lundh

Efter 500 förhör: Mordutredningen bantad

Publicerad

I jakten på personen som sköt en man till döds i Årby i mitten av oktober har polisen genomfört hundratals förhör. Men ännu har polisen inte hittat mördaren och nu bantas utredningen.

Det har gått tre månader sedan en 31-årig man mördades genom ett skott i huvudet och en 19-åring skadades allvarligt med ett skott i bröstet. Skotten avlossades bara dagar efter varandra i stadsdelarna Årby och Lagersberg i Eskilstuna och en omfattande polisutredning drogs igång där man även lånade in personal från andra orter.

”Lagt ned oerhört mycket tid”

Bland annat togs Henrik Hägglund, till vardags på grova brottsroteln i Nyköping, in som förundersökningsledare.

Skjutningar i Eskilstuna

– Vi har lagt ned oerhört mycket tid och kraft på det här. Totalt har vi hållit uppemot 500 förhör i de två ärendena, säger han.

Men fortfarande sitter ingen frihetsberövad?

– Nej.

Men sedan en tid tillbaka är Hägglund inte längre kvar i Eskilstuna.

LÄS MER: ”Kan inte utesluta ett samband”

Är utredningen nedlagd?

– Nej, den är inte nedlagd på något sätt, men vi som varit inlånade är inte längre inlånade.

Hur är utsikterna att kunna lösa fallen?

– Det är oerhört svårutredda fall.

LÄS MER: Fler poliser i berörda stadsdelar

Hägglund betonar dock att en grupp fortfarande jobbar med skjutningarna.

– Vi fyllde ladorna med information och nu tittar utredare den. Det finns även en del material som analyseras på Nationellt forensiskt centrum.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningar i Eskilstuna

Mer i ämnet