Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet sätter bibliotekschefen ner foten gällande kritik mot dragqueens-föreställningarna. Foto: SVT

Efter kritik och hot mot sagostunder med dragqueens: Slutsålt i Katrineholm

Uppdaterad
Publicerad

Sagostunder med dragqueens har under höst och vinter varit mycket omdebatterat, arrangörer har tagit emot hot och hat och politiker har velat stänga ner evenemangen. I spåren av uppståndelsen har Katrineholms bibliotek sålt slut biljetterna till sina sagostunder.

På lördag är det sagostund med teatersällskapet Bland drakar och dragqueens på Katrineholms bibliotek, men biljetterna är slut sedan länge. Istället för att mötas av kritik har evenemanget fått positiva tillrop.

– Vi har blivit bemötta med kärlek, öppenhet och glädje, säger Anna-Karin Sjökvist, bibliotekschef.

Kommer inte vika sig

Efter den senaste tidens hårda debatt i Sverige om sagostunderna har biblioteket sett över säkerheten. De har bedömt att riskerna är låga och har följt sina vanliga rutiner kring säkerhetsfrågor, men är också beredda på att hantera kritiska personer.

– Vi kan absolut föra samtal med dem och förklara att de har rätt till sin åsikt, men vi kommer inte att ändra på vårt programutbud utifrån deras åsikt.

I klippet ovan kan du höra bibliotekschefen berätta om de utsålda föreställningarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.