Det kan ta en vecka att återställa vägen efter den svåra olyckan med en lastbil och en husvagn inblandad. Foto: Pontus Stenberg

Så lång tid kan det ta att återställa E4:an

Uppdaterad
Publicerad

E4:an var på fredagseftermiddagen fortfarande helt avstängd mellan trafikplatserna Stavsjö och Gammelsta efter den svåra olycka som inträffade under natten. Och nu meddelar Trafikverket att en rejäl undersökning av bron sker nästa vecka – först då vet de hur länge E4:an blir avstängd.

Olyckan, där en lastbilschaufför vårdas för allvarliga skador, inträffade vid midnatt natten till fredag.

E4:an söder om Nyköping, mellan Gammelsta och Stavsjö, är helt avstängd sedan dess och trafikverket meddelar att man preliminärt öppnar ett körfält i vardera riktning vid 20-tiden på fredagseftermiddagen.

Allvarlig olycka på E4

– Vi räknar med att ett körfält i vardera riktning ska vara öppet då, säger Lars Lindström, presskommunikatör på Trafikverket.

Trafiken leds till väg 800

Under tiden leds trafiken om till väg 800, oavsett vilken riktning man kommer ifrån.

Enligt Trafikverkets hemsida kan det ta två månader innan båda körfälten kan vara öppna igen. Men Lars Lindström, presskommunikatör på Trafikverket, menar att det inte stämmer.

– Vi backar på två månader. Man ska göra en ordentlig undersökning i mitten på nästa vecka och då kan man komma med en prognos på hur lång tid reparationen kommer ta. Angående två månader är det att vi har ett generellt tillstånd att utföra reparationerna på den tiden, säger Lars Lindström till SVT Nyheter Sörmland.

Vad är det som behöver repareras?

– Det är lite för tidigt att avgöra hur stora skadorna har blivit. Men helt säkert att att nya räcken behövs. Sen får vi se om kantbalkarna också är skadade, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allvarlig olycka på E4

Mer i ämnet