Hur ska det gå till när tusentals sörmlänningar ska vaccineras mot covid-19? Se vaccinsamordnaren Gunilla Carlson Kjell visa runt på en av de blivande vaccinationsstationerna i klippet ovan. Foto: SVT

Följ med in i en av lokalerna för massvaccineringen i Sörmland

Uppdaterad
Publicerad

I maj planeras massvaccinationen mot covid-19 dra igång i Sörmland. Redan nu förbereds lokalen i Strängnäs där man ska kunna vaccinera omkring 1 200 personer om dagen.

Enligt regionen är det omkring 100 000 sörmlänningar som ingår i fas 4, det vill säga vuxna som inte tillhör någon riskgrupp.

I Sörmland kommer det finnas totalt elva lokaler för massvaccinationen. Alla kommuner i länet kommer ha en station, utom Eskilstuna och Nyköping som kommer ha att ytterligare en vardera.

Coronaviruset i Sörmland

Även om det är ett tag kvar till den sista vaccinationsfasen startar har stationen i Strängnäs riggats upp. Där kommer man nu testköra systemet på kommunpersonal enligt den prioritering som Folkhälsomyndigheten rekommenderar.

Hur kommer det gå till när tusentals personer ska vaccineras på kort tid? Följ med in i vaccinationsstationen i klippet ovan.

Här är lokalerna för vaccineringen i Sörmland

Eskilstuna: Pingvinen Parken Zoo, Lokomotivet Munktellområdet

Flen: Amazon

Gnesta: Gnestahallen (tennishallen)

Katrineholm: Lokal Västgötagatan 16

Nyköping: Träffen, Hjortenbergsskyrkan

Oxelösund: Butikslokal, tidigare Svedlindhs klädbutik

Strängnäs: Idrottshallen Campus

Trosa: Skärborgarnas hus

Vingåker: Gamla fritidsgården

Källa: Region Sörmland

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet