Verksamhetschef Marika Eklund visar runt på bland sovplatserna på det nyrenoverade härbärget i Nyköping. Foto: SVT

Från biograf till härbärge – följ med in i de nya lokalerna

Uppdaterad
Publicerad

I mars stod allt klart för invigning på Brunnsgatan i centrala Nyköping. Men en pandemi ville annat och starten för det nya härbärget i Nyköping har varit trevande – trots gynnsamt läge och nyrenoverade lokaler. På onsdagen invigdes härbärget officiellt.

Det var för ett år sedan som det stod klart att Nyköpings nya natthärbärge skulle införlivas i lokaler på Brunnsgatan i centrum och att Eskilstuna Stadsmission skulle stå för driften.

Anrika lokaler

Sedan dess har en renovering av den anrika gamla biograflokalen Grand genomförts och verksamheten kommit igång. Men i och med coronapandemin så har den riktiga öppningen i form av invigning fått vänta. På onsdagen är det dags – om än fortfarande med pandemin närvarande.

– Vi skulle haft invigningen den 24 mars men har fått vänta ett halvår. Nu går det riktiga startskottet för vår fina verksamhet, säger Marika Eklund, verksamhetschef för Stadsmissionen i Nyköping.

Insläpp 19-22

Insläppet för natthärbärget pågår mellan 19 och 22 på kvällarna och man måste vara folkbokförd i Nyköping för att få en plats. 07.45 på morgonen stänger natthärbärget och dagverksamheten tar vid klockan åtta då frukosten börjar serveras.

I videon ovan visar Marika Eklund runt i de nyrenoverade lokalerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.