Hör vad butiksägaren Eva Ivervall har gjort för att behålla handeln under coronautbrottet. Foto: SVT

Handeln i Trosa hittar nya sätt att möta kundernas behov

Uppdaterad
Publicerad

Under rådande coronautbrott är det svårt för handeln att få ekonomin att gå ihop, då många potentiella kunder väljer att stanna hemma. I Trosa har företagare gått ihop för att stötta varandra och komma på hur man kan möta kundernas behov.

Eva Ivervall driver en inredningsbutik i Trosa och har, likt många andra inom handelssektorn, haft färre kunder på grund av coronautbrottet.

– I måndags var det väldigt lugnt och då blev man lite stressad, men tisdag till lördag har det faktiskt varit rätt så mycket folk ute. Vi har jobbat mycket med social medier för att förmedla till våra kunder var vi gör.

Coronaviruset i Sörmland

Det handlar om hemleverans och att kunderna själva får välja var de vill betala – ute eller inne på avstånd.

Lunchlådor och uteservering

Även hotell- och restaurangverksamheten i Trosa har haft en tuff vecka, och har också behövt anpassa sig till det nya läget.

– Bokningsläget är katastrofalt. Men vi försöker möta upp det så proffsigt vi kan genom att ha lunchlådor som man kan hämta upp, vi har ändrat menyn och våra gäster kan äta utomhus, säger Annika Forsgren, som jobbar på ett hotell i Trosa.

För att underlätta har företagare i Trosa nu gått ihop för att stötta och hjälpa varandra. Det kan handla om goda råd, men fram över kan man även komma att hjälpa varandra med personal.

– Det är en st

Annika Forsgren Foto: SVT

or stöttning, säger Eva Ivervall.

Samtidig rekommenderar Folkhälsomyndigheten människor över 70 att stanna hemma.

Är det då problematiskt att ni uppmanar folk att gå ut och handla?

– Nej för vi uppmanar inte folk att komma i grupp, utan vi hjälper dem istället med det vi kan, så som hemleveranser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet