I mitten av september förra året sköts en 21-årig man till döds vid Långsbergsskolan i Nyköping. Nu fastställs domen mot en 24-årig man. Foto: Pontus Stenberg

Hovrätten fastställer dom efter mordet vid Långbergsskolan

Uppdaterad
Publicerad

I maj dömdes en 24-årig man för mord efter dödsskjutningen vid Långbergsskolan i Nyköping förra året. Nu fastställs domen i Svea hovrätt.

Det var i mitten av september förra året som en 21-årig man sköts till döds i Nyköping. I maj dömdes en 24-årig man till livstids fängelse för mordet. Han dömdes även för mordförsök då han avlossat skott mot två andra personer vid händelsen. 

Efter domen meddelade 24-åringens advokat att de skulle överklaga till hovrätten. På måndagen kom så Svea hovrätts dom. Och den delar tingsrättens bedömning om att 24-åringen är skyldig till brotten och fastställer nu domen mot mannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mördad 21-åring i Brandkärr

Mer i ämnet