Två av brotten som mannen döms för har begåtts i Stadsparken i Eskilstuna. Foto: SVT

”Krämmannen” i Eskilstuna dömd för sexofredanden

Uppdaterad
Publicerad

En 29-årig man dömdes på tisdagen för tre fall av sexuellt ofredande. Domen gäller den så kallade ”krämmannen” som förra året sprutade kräm och tafsade på kvinnor i Eskilstuna.

Det var under runt en månads tid – februari till början av mars förra året – som kvinnor i Eskilstuna utsattes för den så kallade krämmannen. Över tio anmälningar kom in till polisen där kvinnor berättade om en man som hade sprutat eller på annat sätt placerat någon slags kräm på deras ryggar eller rumpor i samband med att han tafsat på dem.

Speciell jacka

14 mars samma år kunde en 29-årig man gripas av polis efter att ha blivit igenkänd på fotografier från övervakningskameror. På övervakningsfilmer syntes också en jacka med speciellt utseende som senare hittades hos den då misstänkte mannen.

Hudkrämsofredandena

I oktober åtalades han för fyra fall av sexuellt ofredande. Fler fall än så ansåg åklagaren att han inte styrka och därför ledde de inte till åtal.

Nekade till brott

Under rättegången nekade 29-åringen till brott.

– Han menar att åklagaren har åtalat fel person, sa mannens advokat Tobias Israelsson i samband med rättegången.

Böter och skadestånd

Nu har tingsrätten i Eskilstuna dömt mannen för tre fall av sexuellt ofredande. Mannen frias från ett fjärde sexuellt ofredande eftersom rätten anser att bevisningen inte håller.

Domen mot mannen blir dagsböter 120 gånger 190 kronor. Tingsätten anser att 20 dagsböter redan betalts av mannen i och med att han suttit frihetsberövad.

29-åringen ska också betala sammanlagt 21 000 kronor i skadestånd till de tre brottsoffren.

Inget besked om överklagan

Den dömde mannens advokat, Tobias Israelsson, har ännu inte hunnit prata med sin klient om domen och vet inte om den ska överklagas till hovrätten.

– Han har ju förnekat brott i tingsrätten, men vi får sätta oss ner i lugn och ro och fundera på saken, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hudkrämsofredandena

Mer i ämnet