Flera av händelserna har skett i Stadsparken i Eskilstuna. Foto: SVT

”Hudkrämsmannen” åtalas misstänkt för fyra ofredanden

Uppdaterad
Publicerad

Den så kallade hudkrämsmannen, som i våras anmäldes av över tio kvinnor i Eskilstuna, åtalas nu misstänkt för fyra fall av sexuella ofredanden.

Det var under cirka en månads tid i februari och början av mars tidigare i år som mannen härjade på Eskilstunas gator. Totalt anmälde tolv kvinnor att de ofredats av mannen, som vid flera fall ska ha sprutat eller placerat hudkräm på kvinnornas ryggar eller rumpor i samband med att han tafsat på kvinnorna.

– Med det utredningsmaterial som jag har haft och bedöma har jag bara funnit att jag kan väcka åtal för de här fyra kvinnorna, säger kammaråklagaren Thomas Bergström.

Hudkrämsofredandena

Hittades efter bild

Mannen greps den 14 mars efter att en polispatrull som sett övervakningsbilder på mannen känt igen honom.

Förutom förhör med kvinnorna och vittnen består bevisningen bland annat av fotografier från övervakningskameror. På övervakningsfilmen kan man se en jacka som polisen senare hittade hos den misstänkta mannen.

– Jackan fångades på en övervakningskamera  i anslutning till den sista av de fyra händelser som åtalet omfattar. Det är just den jackan som de här fyra kvinnorna som åtalet omfattas av samstämmigt oberoende av varandra har berättat om, säger Thomas Bergström.

Mannen nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hudkrämsofredandena

Mer i ämnet