Polisen misstänker att mannen följt efter kvinnor och sprutat hudkräm på dem. Foto: SVT Grafik

Misstänkt ”hudkrämsman” försatt på fri fot

Publicerad

Den man i 30-årsåldern som misstänks för att ha ofredat en rad kvinnor i Eskilstuna släpptes i eftermiddag på fri fot av Eskilstuna tingsrätt.

Åklagaren hade begärt honom häktad för elva fall av ofredanden.

– Det finns en risk att han fortsätter att begå brott och därför har jag begärt honom häktad, sa åklagaren Lina Elfwing.

Men efter häktningsförhandlingen i tingsrätten på eftermiddagen försattes mannen på fri fot. Tingsrätten bedömde att häktning inte stod i proportion till brotten. Men mannen är fortfarande på sannolika skäl misstänkt för elva fall av ofredanden.

– Vi är glada över beslutet, utredningen kan fortgå lika bra med min klient på fri fot, säger Tobias Israelsson, den misstänktes advokat.

Mannen misstänks ha ofredat kvinnorna bland annat genom att spruta hudkräm på dem.

Åklagaren ska nu ta ställning till om hon ska överklaga tingsrättens beslut.

– Tingsrätten gjorde en helt annan bedömning, men utredningen kommer att fortgå, säger Lina Elfwing.

Totalt har tolv flickor och kvinnor utsatts för ofredanden som i mångt och mycket har gått till på samma sätt. Brotten som mannen är misstänkt för har begåtts mellan den 13 februari och den 2 mars.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Hudkrämsofredandena i Eskilstuna

Mer i ämnet