Polisen misstänker att mannen följt efter kvinnor och sprutat hudkräm på dem. Foto: SVT Grafik

Polis: Närgången man sprutade hudkräm på flera kvinnor i centrala Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Polisen söker efter en man som den senaste tiden ska ha ofredat flera kvinnor i Eskilstuna. Han ska ha varit närgången och sprutat någon form av vätska på kvinnorna.

En man ska enligt polisen ha följt efter flera kvinnor i centrala Eskilstuna.

– Det är tre väldigt lika fall där mannen har genomfört någon form av ofredande, säger polisens presstalesperson Åsa Willsund.

Hudkrämsofredandena

Sprutade vätska på kvinnorna

Händelserna ska ha inträffat dels den 18 februari och i går, den 28 februari. Under torsdagkvällen blev två kvinnor utsatta. Enligt de signalement som polisen fått verkar det röra sig om samma person.

– I de tre fallen har mannen avslutat det hela med att spruta någon form av lotion på tjejerna och sedan lämnat platsen. Alla tre har sagt att vätskan har luktat som lotion, så vi misstänker inte att det rör sig om någon form av kroppsvätska, säger Åsa Willsund.

Enligt polisen har mannen sprutat hudkrämen på ben, rumpa och rygg på kvinnorna, som ska vara i 20-årsåldern eller tonåren. Han ska dock inte varit våldsam eller fysisk, men väldigt närgående. I ett av fallen ska han ha rört en av kvinnorna.

– Han har inte skadat någon men tillvägagångssättet sticker ut. Vi är intresserade att få reda på vem det här är och varför han gör såhär.

”Vill inte uppmana till oro”

Anmälningarna som har gjorts rör ofredande. Enligt polisens presstalesperson vill man gärna komma i kontakt om det är någon mer som har blivit utsatt.

– Vi vill uppmärksamma det här men inte uppmana till någon oro men flera kan ju ha blivit utsatta, säger Åsa Willsund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hudkrämsofredandena

Mer i ämnet