Polisen misstänker att mannen följt efter kvinnor och sprutat hudkräm på dem. Foto: SVT Grafik

Fler nedsprutade med hudkräm – 13-årig flicka bland de utsatta

Uppdaterad
Publicerad

I helgen har flertalet nya fall av personer som fått hudkräm sprutat på sig anmälts. En av de utsatta är en 13-årig flicka.

– Hon blev rädd och gick hem till sin mamma, säger flickans pappa till SVT.

Det var i fredags som polisen uppgav att tre kvinnor blivit utsatta för den okände mannen. Enligt polisen har kvinnor fått hudkrämen sprutad på rygg, rumpa och ben. I ett av fallen hade han även rört en kvinna.

Gick genom Stadsparken

Nu har ytterligare fyra liknande anmälningar gjorts. En av dem rör en 13-årig flicka som var på väg genom Stadsparken i Eskilstuna vid klockan 17.30 i lördags.

Hudkrämsofredandena

– Då mötte hon en kille och kände samtidigt att hon fick något kladdigt på sig, säger Lennart Vestergren, vid Eskilstunapolisen.

”Nästan mer upprörande”

Flickans pappa säger till SVT att mannen sedan följde efter flickan, men avvek när hon var framme vid sin port. Han säger även att det fanns flera vittnen till händelsen, men att ingen ingrep.

– Det är nästan mer upprörande. Man kan tycka att det måste finnas bra människor i samhället som kan gripa in, säger han.

Totalt är nu sju flickor och kvinnor utsatta för liknande brott i Eskilstuna. Polisen tror att det kan vara samma gärningsman som ligger bakom brotten.

Samtliga sju fall:

18 februari och 28 februari: En kvinna blev utsatt den 18 och två den 28. I alla tre fall har en man i centrala Eskilstuna sprutat någon form av hudkräm på dem.

27 februari: I fredags anmälde en kvinna ett ofredande som skedde den 27 februari vid 19-tiden. Enligt anmälan passerade kvinnan Fristadstorget när en man sprang förbi henne och sprutade hudkräm på hennes rumpa.

Lördag klockan 16.25: En kvinna kände att en man smög upp på henne bakifrån på Intagsgatan i Eskilstuna. När hon nästan var hemma upptäckte hon att hon hade fått hudkräm sprutat på handväskan.

Lördag klockan 17.10: En kvinna blir utsatt för ett sexuellt ofredande när hon gick genom Stadsparken. Enligt polisanmälan har hon gått förbi en man som sedan följt efter henne och tagit henne på rumpan.

Lördag klockan 17.30: En 13-årig flicka får hudkräm sprutat på sig i Stadsparken i Eskilstuna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hudkrämsofredandena

Mer i ämnet