En man sköts i huvudet utanför en port i stadsdelen Årby i Eskilstuna. Foto: Filip Lundh

Mordutredningen läggs på is: ”Vänt på alla stenar”

Publicerad

I mitten av oktober sköts två män i Eskilstuna bara dagar efter varandra. En av dem avled. Nu lägger polisen utredningarna på is.

– Vi har vänt på alla stenar vi har, säger Jonas Bergman vid Eskilstunapolisens rotel för grova brott.

Det har nu gått drygt fyra månader sedan en 31-årig man mördades och en 19-åring skadades allvarligt genom ett skott i bröstet. Skotten avlossades bara dagarna efter varandra i stadsdelarna Årby och Lagersberg i Eskilstuna.

Skjutningar i Eskilstuna

LÄS MER: Efter 500 förhör – mordutredningen bantas

En omfattande polisutredning drogs igång där man jobbade med skjutningarna parallellt då man inte kunde utesluta ett samband. Men ännu har ingen misstänkt gärningsman gripits för någon av skjutningarna.

Just nu jobbar inte Eskilstunapolisen med fallen.

– Under hösten jobbade vi hårt med det här. Men nu tycket vi inte att vi har några fler trådar att dra i, säger Bergman.

Betyder det att ni lagt ned utredningen?

– Nej, erfarenhetsmässigt brukar det ta ett tag innan vi gör det. Men vi har lagt den på is och prioriterar andra ärenden nu, säger Jonas Bergman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningar i Eskilstuna

Mer i ämnet