Covidsmittan ökar i Sörmland. Foto: Erik Johansen/TT

Nya siffror: Fortsatt ökning av covid-fall i Sörmland

Publicerad

På torsdagen kom det nya smittsiffror från Folkhälsomyndigheten som visar att spridningen av covid-19 går uppåt i Sörmland. 333 sjukdomsfall noterades under förra veckan jämfört med 308 veckan innan det.

De senaste veckorna har antalet inrapporterade positiva provsvar ökat stadigt. Den senaste noteringen är den högsta sedan i mitten av mars, enligt Folkhälsomyndighetens siffror.

Få personer som testas

Precis som tidigare är det förhållandevis få personer som covidtestas i Sörmland och det är nästan enbart vård- och omsorgspersonal och enstaka inneliggande patienter som testats för sjukdomen.

Coronaviruset i Sörmland

– Det ger ändå en bild av hur spridningen i samhället ser ut, sade Signar Mäkitalo, smittskyddsläkare i Region Sörmland till SVT för några dagar sedan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det uppdaterade covid-vaccinet har inte kommit än och smittspridningen tros öka ännu mer till hösten. Foto: Johan Nilsson, TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet