Intensivvårdssjuksköterskan Eveline Jacobson och hennes inlägg på Facebook som delats av tusentals personer. Foto: Privat/SVT

Iva-sjuksköterskans starka reaktion efter ökningen av covid-19-fallen

Uppdaterad
Publicerad

Intensivvårdssjuksköterskan Eveline Jacobson från Eskilstuna blev rikskänd när hon berättade om vårdpersonalens tuffa arbete under coronapandemin i radioprogrammet Sommar i P1. Nu ryter hon till på nytt.

Efter att ha sett SVT Sörmlands reportage om sjukvårdspersonalens oro kring den ökande smittspridningen fick Eveline Jacobson nog. Hon skrev ett inlägg på Facebook som redan delats 3 700 gånger och fått massor av kommentarer.

”Varför vill ni inte hjälpa oss? Och varför vill ni varandra ont?”. Det är några av frågorna som Eveline Jacobson ställer i sitt inlägg.

Coronaviruset i Sörmland

”Mycket positiv respons”

Inläggningarna på sjukhusen ökar för varje dag och covidintermediäravdelningen som länge varit stängd har nu öppnat på nytt. Evelina Jacobson är upprörd. Hon tycker att folk inte bryr sig tillräckligt mycket om det livsfarliga viruset. Att de inte håller avstånd eller festar trots att det är en pågående pandemi – och trots att det belastar den redan hårt prövade vården.

I sitt inlägg på sociala medier skräder hon heller inte orden och uppmanar alla att ta sitt ansvar.

– Jag har fått väldigt mycket positiv respons och jag känner att det är så många som håller med. Det är väldigt många som sköter sig men de överskuggas i det här och det är inte rättvist heller, säger Eveline Jacobson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet