Enligt styrkeledare Sverker Sköld kommer räddnignstjänsten i Eskilstuna att jobba med att bli bättre på att hantera miljövagnen. Foto: Lisa Selander

Räddningstjänstens nya miljövagn sattes på prov

Uppdaterad
Publicerad

Den 6 juni var det premiär för den nya miljövagnen som ska användas av räddningstjänsten i Sörmland. Och redan första dagen fick den testas på allvar när en stor brand bröt ut i en återvinningsanläggning i Vilsta industriområde. Men premiären gick inte så bra som det var tänkt.

Vagnen står hos deltidsstyrkan i Ärla utanför Eskilstuna, men är tänkt att kallas in vid bland annat industribränder i hela Sörmland. Då ska den användas till att samla upp släckvatten som kan vara förorenat.

Precis en sån brand utbröt på torsdagskvällen vid en återvinningsanläggning i Vilsta i Eskilstuna, och miljövagnen kallades in.

Kunde inte pumpa bort vattnet

Men redan efter fyra kubikmeter vatten tog det stopp, bokstavligt talat.

– Det var två pumpar som det fastnade material i. Släckvattnet blandades ju med papper och plast, och det materialet fastnade i silen som sitter på botten av pumparna, säger brandmästare Jonas Wangenborn.

Hör styrkeledaren i Eskilstuna, Sverker Sköld, berätta mer om vad som hände med miljövagnen i videoklippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Eskilstuna

Mer i ämnet