Blandade åsikter om munskydd i kollektivtrafiken: ”Jobbigt att ha på sig”

Uppdaterad
Publicerad

Från och med onsdagen började flera nya råd och rekommendationer att gälla för att minska smittspridningen. Bland annat uppmanas resenärer i kollektivtrafiken att ha på sig munskydd vid trängsel.

Folkhälsomyndigheten och regeringen har uppdaterat sina råd kring kollektivtrafik som en försiktighetsåtgärd för att bromsa smittspridningen av coronaviruset. Sörmlandstrafiken fortsätter att köra med full trafik men resenärer uppmanas att resa med omtanke.

– Vi följer Folkhälsomyndigheten, säger Jenny Dahl, kommunikatör på Sörmlandstrafiken.

Coronaviruset i Sörmland

Påstigning i framdörren kvar

Sörmlandstrafiken har i nuläget inte infört några egna restriktioner, vilket innebär att påstigning fortfarande sker genom framdörren. Utöver munskydd uppmanar Folkhälsomyndigheten även att undvika trängsel i kollektivtrafiken genom att välja att resa andra tider än under rusningstrafik samt att använda andra färdsätt, som att gå, cykla eller åka bil.

Hör vad resenärerna i Eskilstuna tycker om munskydd i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet