Magnus Johansson, regional sjukvårdsledare och Maria Remén, smittskyddsläkare . Foto: SVT

Fyra nya coronafall i Sörmland – en person vårdas på IVA

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare fyra personer i Sörmland har på torsdagen konstaterats vara smittade med coronaviruset covid-19. Från och med nu kommer endast de som tillhör någon riskgrupp, vårdas på sjukhus, har behov av sjukhusvård med akut luftvägssymtom utan känd orsak att provtas uppgav regionen vid en presskonferens.

En av de smittade personerna vårdas på intensivvårdsavdelningen, de övriga fallen är i sina hem med milda symtom.

Mannen som vårdas på intensivvårdsavdelningen har inte befunnit sig utomlands.

Coronaviruset i Sörmland

– Smittspårning pågår just nu för att ta reda på vart han smittats, vi kan just nu inte säga om han haft utländsk kontakt eller inte, säger Maria Remén, smittskyddsläkare.

Totalt har därmed elva personer i Sörmlands län bekräftats smittade.

Hög belastning hos rådgivningen

1177, sjukvårdupplysningen är fortfarande mycket hårt belastade med frågor som rör coronaviruset.

– Belastningen har varit så hög på 1177 att svarstiderna inte kunnat hållas. Extra personal har satts in men vi önskar också att man ringer 11313 för allmänna frågor, säger Magnus Johansson, divisionschef för medicin i Region Sörmland.

Katrineholms kommun meddelade under torsdagseftermiddagen att tre elever hålls hemma eftersom de vistats i misstänkt covidsmittad miljö. Eleverna, som är syskon, uppvisar inga symptom eller har testats positivt för corona.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet