Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Adrianas gudmor Isabella Leikas och mamma Susanne Yakes berätta hur det varit att följa rättegången och vad domen betyder. Foto: Michelle Derblom Jobe/SVT

Adrianas gudmor Isabella: ”En dom för hela Sverige”

Publicerad

Det har gått över två år sen Adrianas liv togs ifrån henne, bara tolv år gammal. Rättegången mot de tre män som misstänks ligga bakom mordet har avslutats och nu väntas domen.

– Det är en dom, inte bara för Adriana och inte enbart för oss. Det är för hela Sverige, säger Adrianas gudmor Isabella Leikas.

Rättsprocessen efter mordet på Adriana har varit dränerande för familjen. Att rättegången är över innebär att de nu kan fokusera på annat.

– Nu kan vi istället lägga kraft på att bevara minnet av Adriana, säger mamma Susanne Yakes.

Mordet på 12-åriga Adriana

Bland annat hjälper de till att arrangera blomtåget som varje år hålls i hennes minne.

”Då har vi alla förlorat”

Men först väntas domen mot de män som stått åtalade misstänkta för mordet. Familjen hoppas och tror på en fällande dom, de har inte velat tänka för mycket på alternativet.

– Det skulle kännas obehagligt och läskigt. Om det skulle bli en friande dom, då känner jag att vi alla har förlorat, säger Susanne Yakes.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på 12-åriga Adriana

Mer i ämnet