Om en vecka flyttas planket utanför Åhléns där många har satt upp lappar efter terrordådet. Foto: Mikael Eriksson/SVT

Åhlénsplanket flyttas till Kulturhuset

Uppdaterad
Publicerad

Det plank som täcker för de skadade fönstrena utanför Åhléns efter terrorattentatet blev snabbt en plats för minnen och meddelanden. Om en vecka tas det bort.

Planket vid Åhléns är täckt av post-it-lappar och brev, fyllda med hälsningar, meddelanden och tankar efter terrorattentatet på Drottninggatan. Planket sattes upp för att täcka de trasiga fönstrena efter att en lastbil körde rakt in i Åhléns. Nästa vecka tas det bort och flyttas då till Kulturhuset, skriver Dagens Nyheter.

Där ska det få stå åtminstone under sommarmånaderna.

Terrordådet i Stockholm

Läs också: ”En minnesplats borde upprättas”

Frågan om det ska bli något minnesmärke efter attentatet har väckts i Stockholms stad, från flera politiska håll. Men om det blir något av så kommer det att dröja.

– Det akuta behovet av att visa deltagande tillgodoser vi genom att flytta in planket, säger biträdande stadsdirektör Fredrik Jurdell till DN.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordådet i Stockholm

Mer i ämnet