Polisens tekniker undersöker en gångbro vid brottsplatsen. Foto: Blåljusbilder

Alla nio misstänkta för skjutningen i Flemingsberg har släppts

Uppdaterad
Publicerad

Alla nio personer som är misstänkta för skjutningen i Flemingsberg har försatts på fri fot, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande. Men misstankarna mot de nio personerna kvarstår.

Personerna anhölls i söndags och de är skäligen misstänkta för grovt vållande till kroppsskada och grovt vapenbrott. Samtliga av de nio personer har under tisdagen försatts på fri fot.

– De är fortfarande misstänkta men jag gör bedömningen att det som framkommit i utredningen i nuläget inte räcker för häktning. Därför har samtliga anhållna släppts, säger Stefan Creutz, vice chefsåklagare vid Södertörns åklagarkammare, i ett pressmeddelande.

Barn skottskadade i Flemingsberg

– Förundersökningen fortsätter med full kraft. Det är en synnerligen allvarlig brottslighet och vi lägger ner stora resurser på utredningen.

Förnekar brott

Stefan Creutz säger till TT att de misstänkta är i åldrarna 17 till 29 år och bland dem finns kopplingar till kriminella nätverk i området. Personerna förnekar brott.

Att de nu försatts på fri fot kommer inte att påverka den fortsatta utredningen, enligt åklagaren.

– Utredning påverkas inte av huruvida de här är anhållna eller inte. Vi jobbar vidare med samma frenesi och resurs fortsatt. Jag är fast besluten och tämligen övertygad om att vi kommer att lösa det här, säger han till TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Barn skottskadade i Flemingsberg

Mer i ämnet