På tisdagen greps tre personer misstänkta för inblandning i mordet på två bröder i Rinkeby. Foto: Läsarbild

Anhållna för dubbelmord i Rinkeby släpps

Publicerad

På fredagsförmiddagen släpptes de tre män som suttit anhållna misstänkta för inblandning i dubbelmordet i Rinkeby i december. Orsaken är att få vittnen har trätt fram, enligt åklagaren Maria Hävermark.
– Det blir svårarbetat för oss när de som ser något inte berättar, säger hon.

De tre männen, som alla är i 20-årsåldern, har suttit anhållna sedan i tisdags. Samtliga var anhållna på skälig misstanke, den lägre misstankegraden. Männen greps i samband med en stor polisinsats nära Hötorget i centrala Stockholm.

Under fredagen beslutade alltså åklagaren att frige männen, men de är fortfarande misstänkta för inblandning i dubbelmordet.

Läs mer: Bröder sköts ihjäl – detta har hänt

– Vi har arbetat intensivt för att höra om vittnen och gått ut med att vi behöver fler vittnesuppgifter från händelsen. Men det har inte gett något. Vi har hört de misstänkta under tiden och den sammanlagda bedömningen jag gör är att det inte räcker för att häkta dem, säger Maria Hävermark, åklagare vid Västerorts åklagarkammare.

Hon vill inte kommentera vad de misstänkta har sagt under förhören.

Det var sent på kvällen den 2 december som två bröder i 20-årsåldern sköts ihjäl på ett kafé i Rinkeby. Flera maskerade män med automatvapen ska ha kommit in i lokalen och skjutit ned offren, som satt vid ett bord.

”Svårarbetat”

Utredningsläget har varit svårt för polisen redan från dag ett.

Är du förvånad över att ni inte fått tag i fler vittnen?

– Nej, jag är inte förvånad och jag kan ha en viss förståelse för att man är rädd för att träda fram. Problemet är att det blir svårarbetat för oss när de som ser något inte berättar. Men utredningen kommer att fortsätta, trots att männen är på fri fot, säger Maria Hävermark.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dödsskjutningen i Rinkeby

Mer i ämnet