Mannen fårngades på film i tunnelbanan och kunde efter tips från allmänheten gripas. Foto: SVT/Polisen

34-åring åtalas för tunnelbaneknuff

Uppdaterad
Publicerad

I maj knuffades en 23-årig man framför tåget på T-centralen i Stockholm. Idag kom beskedet att en 34-årig man åtalas för dådet.

Det var en sen kväll i slutet av maj som en 23-årig man blev påkörd av ett tunnelbanetåg på T-centralen i Stockholm.

Mannen misstänktes ha blivit knuffad ner på spåret från perrongen och snart kunde polisen via en övervakningsfilm och allmänhetens hjälp identifiera och gripa en misstänkt gärningsman.

Knuffades i tunnelbanan

LÄS MER: 34-åring häktas för attack i tunnelbanan

Den 34-årige mannen som fanns på filmerna har sedan gripandet suttit häktad och åtalades på onsdagen för försök till mord.

– Han verkar ha valt sitt offer slumpvis och inget tyder på att de hade någon kontakt innan knuffen. Man ser på filmerna hur gärningsmannen står en bit ifrån paret och sedan knuffar han mannen i samma sekund som tåget kommer, säger chefsåklagare Carl Mellberg vid Stockholm city åklagarkammare till SVT Nyheter Stockholm.

Skadades allvarligt

Mannen som hamnade på spåret skadades allvarligt och hölls länge nedsövd men tidigare i veckan vaknade han och skrev själv på sin Facebook-sida att ”Ni ska veta att det krävs mer än ett futtigt tåg för att bli av med mig”.

Han fick bland annat frakturer i skallbener, en punkterad lunga och svåra skador på foten. När SVT Nyheter Stockholm pratade med hans anhöriga i juni berättade familjen att det hela var en konstant mardröm.

– Man kan inte svara på om han kommer att bli helt återställt men han har hörts av polis. Dessvärre har han inga minnen av själva händelsen, men hans fru som var med har lämnat ett tydligt vittnesmål, säger Carl Mellberg.

Den misstänkte mannen har inte lämnat några uppgifter om sin inställning till dådet. Rättegången väntas inledas den 29 juli vid Stockholms tingsrätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knuffades i tunnelbanan

Mer i ämnet