Det var en stor polisinsats pågick i Vasastan i centrala Stockholm efter att en man sköts på ett gym i mars 2022. Foto: Paul Wennerholm/TT

Man häktad misstänkt för mord på gym i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

En 18-årig man häktades på torsdagen misstänkt för mordet på ett gym i Stockholm i slutet av mars. Mannen är sedan tidigare dömd för flera brott. Han misstänks nu på sannolika skäl för mord.

– Av hänsyn till utredningen kan jag fortsatt inte kommentera detaljerna i ärendet, säger kammaråklagare och förundersökningsledare Daniel Suneson i ett pressmeddelande.

Larmet om skottlossning kom vid 12-tiden den 28 mars. En man i 55-årsåldern sköts med flera skott inne på ett gym i Vasastan i Stockholm. Enligt polisen träffades han i överdelen av kroppen. Senare meddelade polisen att mannen avlidit.

Gymmordet i Vasastan

Den misstänkte, som nu häktats, är sedan tidigare dömd för flera brott. Mannen var LVU-placerad och försökte få placeringen avslutad så sent som i mars, men fick avslag.

Pågående konflikt

Enligt polisen ska gärningsmannen ha flytt i riktning mot Odenplan. Han ska vid tillfället varit klädd i en mörk jacka med huva.

Enligt källor till SVT ska den skjutna mannen inte ha varit det tilltänkta offret. Istället ska skytten ha varit ute efter en man i mc-gänget Bandidos. Gänget ska ha flera konflikter både i Stockholm och Linköping.

Enligt åklagaren kommer utredningen nu fortsätta med förhör och olika tekniska undersökningar. Inga ytterligare gripanden är planerade i dagsläget, skrev Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande tidigare i veckan.

Mannen förnekar brott, enligt åklagaren.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så här sa polisinspektör Viktor Adolphson när skjutningen på gymmet inträffade. Foto: Jasmine Gestblom/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gymmordet i Vasastan

Mer i ämnet