Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En stor polisinsats pågick i centrala Stockholm efter att en man sköts på ett gym i Vasastan i mars. Foto: Paul Wennerholm/TT

Gymmordet i Vasastan – femte person häktad

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en man från Stockholmsområdet har häktats misstänkt för medhjälp till mord då en person sköts ihjäl på ett gym i Vasastan i slutet av mars i år. Sammanlagt har nu fem personer häktats misstänkta för inblandning i mordet.

Den nu häktade mannen har figurerar en längre tid i målet, men anhölls och förklarades som misstänkt i onsdags, skriver Nyhetsbyrån Siren.

En av de fem häktade är misstänkt för mord och övriga fyra är misstänkta för medhjälp till mord, säger kammaråklagare Daniel Sunesson till SVT. Åklagaren vill inte kommentera om det finns fler misstänkta i fallet.

Gymmordet i Vasastan

Sköts med flera skott

Skjutningen skedde inne på ett gym i Stockholm i mars i år. En man i 55-årsåldern träffades med flera skott och fördes till sjukhus med livshotande skador men avled senare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gymmordet i Vasastan

Mer i ämnet