Polisen Peter är en av cirka 7000 som har anmält sitt intresse för att rycka in i sjukvården under coronakrisen. Foto: SVT/Oskar Brusén/TT/Simon Rehnström

Peter tog tjänstledigt som polis – vårdar covidpatienter

Publicerad

När polisen Peter såg regionens uppmaning om att rycka in i vården skickade han in en intresseanmälan. Efter bara en vecka fick han svar, och nu jobbar han som sjuksköterska på Stockholms Sjukhem.

– Det har varit ett väldigt givande arbete, men också väldigt påfrestande, säger polisen och tillika sjuksköterskan Peter.

Vanligtvis patrullerar han på Södermalms gator och torg. Men när polisen Peter såg att det behövdes vårdpersonal till Stockholms sjukvård tvekade han inte en sekund.

– Eftersom jag är legitimerad sjuksköterska hörde jag av mig och blev kontaktad en vecka senare. Och nu står jag här, säger Peter.

Hör mer om varför Peter valde att rycka in i vården i videoklippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Stockholm

Mer i ämnet