Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Natoflaggan hissades utanför Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Foto: Tommy Bergman, SVT

Här hissas Natoflaggan vid försvarets högkvarter i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen hissades Natoflaggan på flera av Försvarsmaktens baser runtom i Sverige.

Flaggningen är symbolisk för det historiska skiftet i svensk försvarspolitik – och bland stockholmarna är inställningen till Natomedlemskapet fortfarande delad.

Samtidigt som Sveriges flagga hissades utanför Natos högkvarter i Bryssel, hissades Natoflaggan på ett antal svenska militärbaser, smt Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm.

Det har varit en lång väg till medlemskapet, som Sverige ansökte om i maj 2022. Svenskarna har historiskt varit splittrade i Natofrågan. Och även efter medlemskapet är ett faktum, är åsikterna och känslorna fortfarande blandade bland de stockholmare som SVT pratat med.

Sverige och Nato

Se flaggningen utanför högkvarteret i Stockholm och hör åsikterna om Natomedlemskapet i klippet ovan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Boenden från Södertälje delar sina åsikter om Sveriges officiella inträde till Nato i måndags. – Lite riskabelt, säger Jessica Gourie. Foto: David Nilsson Hamne/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sverige och Nato

Mer i ämnet