Sheyla, 25, säger till SVT Nyheter att hon kände en av de båda bröder som sköts ihjäl på fredagskvällen. Foto: SVT

Hon kände ena dödsoffret: ”En bra kille”

Uppdaterad
Publicerad

Helt plötsligt försvann en av de personerna som normalt sätt finns i 25-åriga Sheylas vardag. SVT Nyheter möter henne på Rinkebystråket bara timmar efter att dödsskjutningen som krävde två liv.

– Han var en jävligt bra kille, säger Sheyla om den ena brodern som sköts till döds på fredagskvällen.

Det är en tung natt för Sheyla, 25 år. Det är egentligen den tjej som hon bor tillsammans med som bäst känner den ena brodern som blev ett av dödsoffrena på fredagskvällen. Men Sheyla säger att hon ändå vet vem han är. Under fredagen sköts han ihjäl.

– Vi kom hit nu för att se om det fanns folk som kan ge oss lite information om varför det hände, säger Sheyla när SVT Nyheter möter henne på Rinkebystråket under natten.

Dödsskjutningen i Rinkeby

Vad tror du att det kan handla om?

– Jag önskar att jag visste. Det enda jag vet är att han var en jävligt bra kille, så jag vet inte vad det är för personer som ville honom eller hans familj illa.

Mycket tyder på att det var flera maskerade gärningsmän som öppnade eld mot kafét på Rinkebystråket där två bröder i 20-årsåldern sköts ihjäl, men polisen har ännu inte gått ut med några vidare detaljer kring händelsen.

Mamma: ”Orolig varje dag”

På Rinkebystråket möter SVT Nyheter även en kvinna som likt Sheyla gått ut för att få information. Kvinnan säger att hon känner föräldrarna till de båda ihjälskjutna bröderna, och just nu är det är mycket som känns väldigt jobbigt.

– Jag är förälder, och alla föräldrar vill att deras barn har det bra och lever bra, säger hon.

Hon säger nu att hon inte vill bo kvar i området längre, och försöker byta sin lägenhet.  

– Jag jobbar på Södermalm, det är ju inte som Rinkeby. När jag går på Södermalm så känner jag mig mycket trygg. Här ute i Rinkeby är alla barn ute, de står nere i tunnelbanan, röker haschish. Och det finns ingen som kommer och hjälper oss!

Vad tänker du om att dina barn som växer upp här, och inte på exempelvis Södermalm?

– Jag känner mig inte trygg. Jag är orolig för dem, varje dag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen i Rinkeby

Mer i ämnet