Servitrisen Patricia Valentova hoppas att den värsta krisen är över nu. Foto: Pia Heick/SVT.

Patricia Valentova permitterades under pandemin – nu jobbar hon heltid igen

Uppdaterad
Publicerad

Servitrisen Patricia Valentova har just börjat jobba heltid igen efter att ha varit permitterad under pandemin. För efterfrågan på arbetskraft inom hotell- och restaurangbranschen har skjutit i höjden i takt med att restriktionerna lättat.

– Det känns fantastiskt! Det kommer mycket folk och alla är lite gladare nu, säger Patricia Valentova när hon serverar lunch på en nästan fullsatt uteservering.

Foto: Pia Heick/SVT.

Framtidstron är tillbaka

Krögaren Björn Eriksson fick själv rycka in som kock när all personal permitterades under pandemin. Nu behöver han i stället anställa fler.

Hör honom berätta mer om sina anställningsplaner i videon ovan.

– Det har varit tufft men nu ser jag positivt på framtiden – bara det inte kommer en fjärde våg. Då tror jag många restauranger saknar ekonomiska förutsättningar för att överleva, säger Björn Eriksson. Foto: Pia Heick/SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.