Hör mamman berätta om sina söner: ”Allting är borta”. Foto: SVT/Veckans brott

Juans söner Rozh och Shalaw mördades: ”Kyrkogården är mitt hem nu”

Uppdaterad
Publicerad

I juni 2019 sköts Juans 23-årige son Rozh Shamal till döds i Blackeberg utanför Stockholm. Det är hennes andra son som har mördats. För Veckans brott berättar hon om mardrömmen.
– Jag vaknar på morgonen och tänker: ”Var det sant? Mina barn är borta?” Jag förstår inte. Det är som en overklig mardröm, säger hon.

I januari 2018 sköts Juans 33-årige son Shalaw till döds. Han levde ett kriminellt liv som han försökte lämna men lyckades inte. Mordet på honom är ouppklarat.

Tillsammans med hans lillebror Rozh Shamal, brukade Juan besöka graven. De stod ofta där och sörjde tillsammans. Nu ligger Rozh Shamal själv begraven 20 meter från sin bror.

Mördades när han skulle rasta hunden

Den 30 juni 2019 sköts rapparen Rozh Shamal till döds utanför lägenheten där han bodde med sin mamma. Hon hörde skotten från balkongen och sprang ner för att försöka rädda honom.

– Jag sprang ut och såg hur Rozh låg ner. Sedan såg jag en smal maskerad man som fortsatte skjuta. När gärningsmannen såg mig så ändrade han riktning och gick en halv cirkel. Jag gick och höll ut armarna och sa: ”Nej, nej han är bara ett barn vad gör du? Nej, snälla, snälla!”, berättar Juan för Veckans brott.

“Kyrkogården är mitt hem nu”

Rozh Shamal sköts med flera skott och hans liv gick inte att rädda. 

– Rozh var mitt allt. Han var min glädje. Han var min luft. Han var mina ögon som jag ser med. Allting är borta, säger hon.

Varje dag går Juan till kyrkogården för att vara med sina söner.  

– Kyrkogården är mitt hem nu. Med mina barn. När jag är där är det jättejobbigt men det är där jag vill vara hela tiden. Jag vill vara mer med mina barn, säger hon.

Se mer i kvällens Veckans brott från klockan 20.00 i SVT Play och klockan 22.00 i SVT1.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Veckans brott

Mer i ämnet