Se vad som hände när 12-åriga Adriana mördades. Foto: SVT

Man häktad misstänkt för mord på 12-åriga Adriana i Botkyrka

Uppdaterad
Publicerad

En man som i onsdags frihetsberövades misstänkt för grovt vapenbrott häktades under söndagen på sannolika skäl misstänkt för mord och mordförsök.

Den 12-åriga Adriana sköts till döds vid en bensinmack i Botkyrka 2 augusti. Enligt uppgifter handlade attacken om en knarkkonflikt i Botkyrkanätverket, men flickan sköts av misstag. Måltavla var i själva verket personer i skottsäkra västar, enligt uppgifter till SVT Nyheter.

Det var i onsdags som mannen i 20-årsåldern greps misstänkt för grovt vapenbrott. Omständigheter gjorde att åklagare under helgen beslutade att begära mannen häktad för mordet på Adriana. Misstankegraden är på sannolika skäl misstänkt.

Mordet på 12-åriga Adriana

Mannen var anhållen i sin frånvaro för vapenbrottet men kunde alltså gripas i onsdags.

– Han anträffades i en rutinkontroll, säger Åsa Wallentin, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Den misstänkte mannen nekar till brott, enligt hans advokat.

Var tidigare anhållen i utredningen

Mannen som nu häktats är samma man som i december 2020 satt anhållen i mordutredningen på den lägre misstankegraden, och som också då släpptes.

Misstankarna vad gäller försök till mord handlar om att polisen menar är att skotten var ämnade för någon eller några andra som befann på brottsplatsen.

Polisen uppger att man i nuläget inte kan lämna några ytterligare detaljer vare sig beträffande mordutredningen eller utredningen gällande grovt vapenbrott.

Två har tidigare gripits

Mordet blev uppmärksammat och flera boende i området har berättat att de vill flytta ifrån Botkyrka.

Tidigare har två personer gripits i mordfallet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på 12-åriga Adriana

Mer i ämnet