Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) är beredd att agera mot elsparkcyklar. Foto: Stefan Bokström, SVT/Thommy Tengborg, TT

Ministern vill se över reglerna för elscootrarna

Uppdaterad
Publicerad

Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) tycker att det är bekymmersamt med elscootrar som ligger och skräpar och säger till DI att han är beredd att agera.

Elscootrarna är populära och finns överallt i Stockholm, men det sker olyckor och det har kommit kritik om att de ligger och skräpar och är i vägen.

Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) säger nu i en intervju till Dagens industri att Transportstyrelsen tittar på regelförändringar.

”Finns skäl att agera”

”Framför allt om det finns risk för olyckor – att fler oskyldiga trafikanter blir skadade. Vi har fått rapporter att fler besöker vårdcentraler med skador och då kan det finnas skäl att reglera”, säger han i DI TV.

Ett problem är att elscootrarna räknas som cyklar och kommunerna menar då att det inte går att ta ut någon avgift för dem. Enligt DI tittar Transportstyrelsen på om det bör finnas en ny typ av fordonsreglering som passar för elscootrarna.

I Stockholm finns nu sju elscooter-bolag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Elsparkcyklar i Stockholm

Mer i ämnet