• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Snöveltorp, Öbonäs, Kårtorp och omkringliggande områden i Norrköpings kommun. Det brinner i en avfallsanläggning med kraftig rökutveckling som följd. Alla i områdena uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Foto: Claudio Bresciani / TT

Mordmisstänkt elev har psykisk störning

Publicerad

Den 17-årige elev som åtalats bland annat för mordet på en annan elev vid Enskede gårds gymnasium i Stockholm hade vid tiden för gärningarna, och har även i dag, en allvarlig psykisk störning. Detta enligt den rättspsykiatriska undersökning som gjorts, och som också konstaterar att pojken därför kan överlämnas till rättspsykiatrisk vård.

Det var vid luciadagen förra året som den då 16-årige pojken högg ihjäl Mahmoud Alizade,17,  och knivskar en annan person på skolan.

Rättegången inleddes den 1 mars i år vid Södertörns tingsrätt. I förhör har den mordmisstänkte uppgett att han började skoldagen med en svensklektion för att sedan äta lunch. Han har också sagt att han hittade ett vitt pulver och att han därefter inte kom i håg någonting. 

Den misstänkte har också åtalats för ytterligare brott som misshandel, vapenbrott och narkotikabrott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer